diumenge, 23 de novembre de 2008

Beixamel

Per a gratinar els canelons
Necessitem:

  • -1/2 litre de llet
  • -1/4 litre de caldo de pollastre o de verdures
  • -una culleradeta de mantega
  • -una culleradeta d'oli
  • -3 cullerades ben plenes de farina de blat
  • -sal
  • -nou moscada (opcional)
A la TurboChef es posa l'oli i la mantega un minut a 70º. S'Hi afegeix la llet i el caldo i es deixa escalfar a 100º, V1, 4 minuts. Hi afegim la farina i ho posem a V3-5-7 mig minut. Ho salem i hi posem la nou moscada. Després ho deixem a 90º, V2, 10 minuts.


Sense TurboChef:
Desfem la mantega amb l'oli a foc baixet. Hi afegim la llet i el caldo i quan estiguin a punt de bullir i afegim la farina. La desfarem, amb la batedora, tenint cura de que no quedi cap grumoll, i anirem remenant sense parar, a foc ben baixet fins que se'ns hagi espessit. Hi afegirem la sal i la nou moscada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada