dimecres, 18 de febrer del 2009

MASSA DE BRIOIX DOLÇ

Necessitem:
  • -170g de llet
  • -25g de llevat de pa
  • -un polsim de sal
  • -50g de sucre
  • -Mantega tova, dues cullerades
  • -3 rovells d'ou
  • -2cullerades de sucre aromatitzat de vainilla
  • -350g de farina


En un bol barregem la llet, la sal, el sucre i la mantega. Hi anem afegint els rovells d'ou i el llevat. Remenant enèrgicament amb una espàtula hi anem afegint la farina fins que vegem que hem d'acabar d'amassar amb les mans. Quan la massa no se'ns enganxa als dits ja està a punt.
Se li dona la forma i/o preparació que es vol i es posa la forn a 50º fins que dobli el volum. Després, sense obrir el forn pugem la temperatura a 200º i continuem la cocció uns 20 minuts més.

Amb aquesta recepta he fet coques farcides. I es poden fer moltes coses més!!